Visual

118 zonnepanelen op Korte Vlietschool

Resonans gaat voor duurzame schoolgebouwen. In november zijn de 188 zonnepanelen op het dak van Korte Vlietschool officieel in gebruik genomen. Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) was hierbij aanwezig en gaf samen met een leerling de druk op de knop: ‘Wat een mooi resultaat: 118 zonnepanelen op het dak van deze school’.

Fotografie Eelkje Colmjon.

Naast de besparing van CO2, zijn er meer voordelen: het project stelt de kinderen van Korte Vlietschool in staat spelenderwijs te leren over zonnestroom. De leerlingen zijn dan ook heel enthousiast. Shane (7): ‘De lessen over zonnestroom zijn leuk! Uit de zonnepanelen komt geen rook, dat is goed voor de aarde.’

Korte Vlietschool geeft onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. Zonnepanelen maken duurzaamheid voor deze groep heel tastbaar. Annemarie Meester, afdelingsdirecteur van Korte Vlietschool: ‘’Mooi om te zien hoe ook onze leerlingen zich meer en meer bewust worden van klimaatverandering. Door concreet proefjes te doen, bijvoorbeeld rondom zonnestroom, gaan onderdelen echt leven voor de leerlingen.’

De plaatsing van de zonnepanelen op Korte Vlietschool is het resultaat van de samenwerking tussen omgevingsdienst West-Holland, de gemeente Leiden en Schooldakrevolutie. Naast het plaatsen van de zonnepanelen verzorgde Slim Opgewekt Scholen ook een lesmodule van drie weken.

Door interactieve proefjes, zoals een zonne-instrument bespelen of een stroomkring maken, leerden de leerlingen spelenderwijs over zonnestroom. Daarnaast ontdekten ze wat je zelf kunt doen om CO2 te besparen. Zo bleek de verwarming een energievreter en kun je volgens de leerlingen best wat vaker een dikke trui aantrekken!

(Bron: Stadsnieuws Leiden)