Visual

Spelen in de vakantie

Als je thuisblijft tijdens de vakantie hoef je je echt niet te vervelen. In de regio Leiden zijn maar liefst vier speeltuinen die heel goed na hebben gedacht over kinderen met een beperking en hun speelplek daarop hebben aangepast. Het is absoluut de moeite waard daar eens een kijkje te nemen.

Speeltuin de Doorbraak (Katoenpark 1 Leiden)

Deze speeltuin is net heropend en biedt naast reguliere speeltoestellen, waaronder schommels en een trampoline voor rolstoelers, ook veel natuurlijk spelen met een houten keukentje, waterloop, een blote-voeten-pad én een blote-wielen-pad met stortdouche bij mooi weer en een wilgenhut waar ook een rolstoel in past.
www.svdedoorbraak.nl

Natuurspeeltuin Dwarstuin (Bloemerd Leiderdorp)

Deze natuurspeelplek bestaat 10 jaar en zaterdag 17 juli tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er feestelijkheden en worden nieuwe ontdek-en kunstschatten onthuld. Er is een strandje met waterloop en keukentje, je kunt muziek maken op boomstammen en lekker klimmen, klauteren en vies worden.
www.natuurspeeltuin.nl

Speeltuin Zuiderkwartier (Anjelierstraat Leiden)

Deze speeltuin biedt naast de reguliere speeltoestellen, een speciale lig-wip, een klimschip met oprijmogelijkheden voor rolstoelers, extra brede glijbanen zodat je begeleiders mee kunnen, een waterloop, speciale schommels en zelfs een rolstoelschommel. Deze speeltuin heeft een invalidentoilet een ruimte met een grote verschoningstafel.
www.svzuiderkwartier.eu

Natuurspeeltuin Voorschoten (Veurseweg Voorschoten, achter de Gouden Leeuw)

Een grote, actieve natuurspeeltuin met heel veel ontdekplekken en uitdagingen. Deze speeltuin is in de zomer tot 20.00 uur open.
www.natuurspeeltuinvoorschoten.nl