Visual

Geschiedenis in een notendop

Aanvankelijk stond de Korte Vlietschool in de Leidse binnenstad, tot de verhuizing in 1977 naar de Schubertlaan, de locatie waar nu Praktijkcollege Het Metrum is gevestigd. In 2016 verhuisde de school naar de Donizettilaan.

De Korte Vlietschool maakt deel uit van stichting Resonans, die op 1 januari 2019 ontstond uit stichting RESPONZ en stichting Speciaal Onderwijs Leiden en omstreken.

Resonans

Met zes scholen biedt stichting Resonans speciaal onderwijs van Delft, Den Haag en Zoetermeer tot aan Noordwijk en Leiden. Vanuit meerwaarde en kansen gaan zij er samen voor om hét expertisecentrum voor speciaal onderwijs in de regio te worden. Resonans richt zich op speciaal onderwijs, ambulante begeleiding en behandeling met zorg. Naast de Korte Vlietschool maken de Maurice Maeterlinckschool in Delft, De Witte Vogel in Den Haag, De Thermiek, vso Leystede en Praktijkcollege Het Metrum in Leiden, De Keerkring in Zoetermeer, De Oeverpieper, De Duinpieper en Het Duin in Noordwijk onderdeel uit van Resonans.